top of page

БЕЗКОШТОВНІ ПРЕПАРАТИ - ЄДИНИЙ ШАНС ДЛЯ ТЯЖКОХВОРИХ


Законопроєкт №5736 щодо врегулювання питання надання пацієнтам лікарських засобів зі співчуття ПРОГОЛОСОВАНО.


Народна депутатка Ірина Констанкевич з колегами депутатської групи «Партія «За майбутнє» підтримали дану соціально значущу і актуальну законодавчу ініціативу. Під час виступу у Верховній Раді України парламентарка пояснила чому:


«Тяжкохворі зможуть лікуватися на безоплатній основі інноваційними препаратами, які ще не є в широкому доступі та проходять клінічні випробування», - зазначила Ірина Мирославівна.


Кількість тяжкохворих в Україні не облікована, але точно знаємо, що число їх зростає. Особливо в контексті пандемії. Коли планове лікування і превенція зменшилися на 40 %. Державної підтримки на безоплатне лікування в достатній кількості ці люди не отримують. Із прикрістю маємо констатувати, що і наступного року уряд не передбачив належного їх лікування та допомоги.


«Тому, депутати депутатської групи партія «За майбутнє» як депутати-мажоритарники, які проводять прийоми громадян, якнайкраще знаємо, що родини і близькі тяжкохворих несуть цей тягар самотужки», - підсумувала Ірина Констанкевич.

bottom of page