top of page

ВЕТЕРАНСЬКЕ ЗАКОНОДАВСТВО: ЯКІ ПЕРСПЕКТИВИ ТА ШЛЯХИ ВИРІШЕННЯ?


Під час круглого столу, організованого Тимчасовою спеціальною комісією з питань правового статусу ветеранів війни народна депутатка Ірина Констанкевич з колегами говорила про сучасний стан та перспективи розвитку законодавства у сфері соціальних гарантій ветеранам війни. До обговорення долучилися народні депутати України, представники Мінветеранів, Міністерства охорони здоров‘я, Міноборони, Мінсоцполітики, НСЗУ та ГО «Юридична сотня».

Ірина Констанкевич переконана, що наявна система державної підтримки є застарілою та не відповідає реальним запитам ветеранів. Якщо одним ветеранам держава має забезпечити гідну старість, то іншим вона має дати можливості для розвитку, навчання та повернення у активне соціальне життя.

Народна обраниця наголошує на важливості питання захисту прав ветеранів в умовах децентралізації.

«В умовах децентралізації змінилися підходи до організації системи соціального захисту, адже відповідно до Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні послуги повинні надаватися відповідно до державних стандартів з урахуванням територіальної доступності, що передбачає надання послуг на території громади, де проживає особа», - прокоментувала Ірина Констанкевич.

На наступному засіданні ТСК з питань правового статусу ветеранів планується розглянути та зареєструвати законопроєкт по нарахуванню та виплаті особі з інвалідністю ІІ групи грошової допомогу до 5 травня у розмірі восьми мінімальних пенсій за віком, з урахуванням попередньо виплаченої суми допомоги.

bottom of page