top of page

ВОЛИНЬ ГОТУЄТЬСЯ ДО ВІДЗНАЧЕННЯ 150-РІЧЧЯ ЛЕСІ УКРАЇНКИ



Під час засідання Організаційного комітету з підготовки відзначення 150-річчя від дня народження Лесі Українки за участі народної депутатки Ірини Констанкевич було обговорено програму заходів на Волині протягом ювілейного 2021 року.


«До відзначення ювілею Лесі Українки готувалися зазделегідь і наразі чимало зроблено: ухвалено Постанову про відзначення 150-річчя; утворено Організаційний комітет з підготовки та відзначення ювілею; МКІП координує широку програму в Києві, інших містах України, за кордоном і найперше - меморіальних місцях Лесі Українки: Новоград-Волинський, Колодяжне, Луцьк. Готується багато цікавого, творчого і нового», - прокоментувала Ірина Констанкевич.


Народна обраниця наголосила, що найбільше досягнення на підготовчому етапі до ювілейного року - це сучасне Повне академічне зібрання творів Лесі Українки у 14 томах.


25 лютого в Українському Домі відбудеться презентація видання (наклад 1500 примірників будуть передані в бібліотеки, університети, профільні установи).


Ірина Констанкевич додала: «Пандемія внесла корективи у відзначення ювілею. Тому будемо активно використовувати усі можливі онлайн-ресурси; переконані, що сплановані офлайн заходи: театральні дійства, літературно-мистецькі вечори, виставки, фестивалі, симпозіуми та міжнародні конференції будуть проведені на високому рівні».


Народна обраниця звернулася до голови Волинської обласної державної адміністрації Юрія Погуляйка з проханням забезпечити належне фінансування потреб меморіального музею Косачів у Колодяжному.

А також подякувала викладачам Волинського національного університету імені Лесі Українки за 14-ти видання Лесі Українки і спільну працю та синергію в подальшій роботі.

bottom of page