top of page

«Війна в Україні – це елемент великої путінської стратегії»


«Розведення військ на Сході не дає остаточної відповіді на питання, що буде завтра в контексті військових і політичних наслідків», – про це у прямому ефірі каналу «Наш», у політичному ток-шоу «Важlive», зазначила народний депутат України Ірина Констанкевич.

«Від російсько-української війни, яка триває вже п’ять років,  втомилася і Європа, і США. Але не Путін. Тому плекати ілюзії щодо щирих намірів російського президента припинити війну не варто. Війна на нашій території  – це елемент великої путінської стратегії, метою якої є перетворення України на елемент його імперської держави», –   сказала Ірина Констанкевич.

Народний депутат висловила сподівання, що Володимир Зеленський, який отримав рекордну підтримку на виборах Президента, розумів, в якій небезпеці перебуває Україна.

«Мені дуже хочеться вірити, що у Володимира Зеленського все-таки є кілька планів щодо розв’язання питання Сходу. Президент України повинен мати свою стратегію, а не окремі кроки і реакції щодо ситуацій, які виникають. Він має налаштуватися на довготривалу, послідовну боротьбу у відстоюванні наших державницьких позицій. А за всіма дискусіями, чварами найголовніше розуміти – Україну важливо зберегти», –  наголосила парламентар.

Довідково. 29 жовтня глава українського МЗС Вадим Пристайко повідомив про початок розведення сил та засобів біля Золотого-4 на Луганщині.

Розведення сил у Петровському і Золотому одна з умов для саміту «нормандської четвірки». Для проведення саміту Росія поставила умову:  затвердження на ній «формули Штайнмаєра». Цю формулу підтримували Німеччина, Франція та Росія. На початку жовтня про необхідність її застосування заявив і Володимир Зеленський. Вона пропонує врегулювати війну на Сході шляхом проведення місцевих виборів під наглядом ОБСЄ, надання тимчасового особливого статусу окремим територіям Донбасу, а потім надання постійного особливого статусу цим територіям.  Загалом протяжність усієї лінії розмежування на Донбасі – 450 кілометрів.

Читайте новини на нашій сторінці у Facebook

bottom of page