top of page

ГОСТРА ПРОБЛЕМА: КОШТИ «ВЕЛИКОЇ РЕСТАВРАЦІЇ» ПОТРІБНО ВИДІЛИТИ І НА ПАМ‘ЯТКИ КУЛЬТУРИ


Народна депутатка Ірина Констанкевич разом з колегами зареєструвала законопроєкт №5551 «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік» щодо спрямування частини коштів програми «Велике будівництво» на ремонтно-реставраційні роботи на пам’ятках культурної спадщини, що перебувають у комунальній власності»


«Про що мова?! До прикладу, в нас на окрузі є унікальна пам’ятка палац Радзивілів в Олиці. І цей об’єкт на балансі області і власність області. Наразі державні кошти на такі об’єкти залучити не можливо. А область чи територіальна громада не спроможні осилити багатомільйонну реставрацію. В умовах децентралізації важливо підтримувати культуру, пам’ятки минулого. Наш законопроєкт створить умови, аби держава могла фінансувати реставрацію та ремонти пам‘яток культури, що перебувають у комунальній власності», - прокоментувала Ірина Констанкевич.


Законопроєктом пропонується передбачити у Держбюджеті на 2021 рік Міністерству культури та інформаційної політики України нову бюджетну програму «Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію проєктів ремонтно-реставраційних та консерваційних робіт стосовно пам'яток культурної спадщини національного значення».

bottom of page