top of page

ДЕРЖАВНИЙ БЮДЖЕТ - 2022: ЧОГО ОЧІКУВАТИ?


Чи будуть враховані пропозиції народних депутатів у проєкті держбюджету на 2022 рік? Про це говорила народна депутатка Ірина Констанкевич, членкиня групи «Партія «За майбутнє» у ефірі телеканалу «НАШ».

«Розпочинаючи пленарний день, народні депутати не мали остаточної таблиці, які із правок парламентарів до Державного бюджету на 2022 рік враховані, а які - відхилені», - зазначила Ірина Мирославівна.

Партія «За майбутнє» відстоюватиме ключові пропозиції, розроблені нардепами:

Соціальний блок:

- прожитковий мінімум — 5 000 грн.

- дітей до 6 років — 4388 грн.

- дітей від 6 до 18 років — 5471 грн.

- працездатних осіб — 5185 грн,

- осіб, які втратили працездатність, — 4192 грн.

- мінімальна пенсія - 4 192 грн.

Освітній блок:

- Вилучити з Фонду регіонального розвитку та спрямувати як цільову субвенцію місцевим бюджетам на ремонти шкіл та дитсадків 900 млн грн. Це дозволить охопити ремонтами значно більше навчальних закладів.

- Додатково спрямувати місцевим бюджетам на розвиток професійної освіти 50 млн грн.

Охорона здоров‘я:

- передбачити на модернізацію і оновлення матеріально-технічної бази закладів охорони здоров'я 905 млн грн.

- запровадити субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення діяльності закладів охорони здоров’я, які надають стаціонарну медичну паліативну допомогу.

Розвиток регіонів:

- на здійснення заходів соціально-економічного розвитку окремих територій — 6 млрд грн (у проєкті уряду стаття відсутня);

- на реалізацію інфраструктурних проєктів та розвиток об'єктів соціально-культурної сфери — 6,1 млрд грн (в урядовому проєкті — відсутня);

- на здійснення природоохоронних заходів на об’єктах комунальної власності — 450 млн грн (у проєкті Кабміну — відсутня).

bottom of page