top of page

ДЕРЖАВНІ КОШТИ НА ЛГБТ-ФІЛЬМИ - АБСУРД


Під час засідання Комітету ВРУ з питань гуманітарної та інформаційної політики народна депутатка Ірина Констанкевич, членкиня групи «Партія «За майбутнє» порушила питання про необхідність Комітетського контролю щодо фільмів, на які виділяються державні кошти. Мова йшлася про фільм Хачіка Васіляна «Мій юний принц».

До народної депутатки надходять численні звернення та скарги щодо неприпустимості державного фінансування виробництва й виходу фільму.

У сюжеті фільму присутній гомосексуальний контекст з використанням християнської символіки та алюзій на твори біблійної тематики.

Разом із колегами народними-депутатами Ірина Констанкевич скерувала депутатське звернення до Президента, Кабміну, Міністра культури та Голові Держкіно із наступним:

1. скасувати рішення комісії щодо виділення державних коштів на продукцію фільму Хачіка Васіляна «Мій юний принц», ТОВ «РІАЛ ПІКЧЕРЗ».

2. не допустити укладання Держкіно договору про надання державної підтримки кінопроекту «Мій юний принц».

«Ми з колегами групи «Партія «За майбутнє» категоричні у своїй позиції - за державні кошти такі фільми знімати не можна, - додала Ірина Констанкевич

bottom of page