top of page

«Держгеокадастр на Волині переступив усі межі закону», – нардеп


Головне управління Держгеокадастру у Волинській області свідомо затягує з передачею землі, що знаходиться поза межами населених пунктів, у користування десяти волинських громад.

Про це під час Земельного форуму зазначила народний депутат Ірина Констанкевич.

Захід відбувся за участі заступника міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тараса Висоцького, аграріїв Волині, керівництва області.





«Як депутат-мажоритарник скерувала з десяток звернень до голови уряду, Держгеокадастру, прокуратури. Ця переписка тривала два роки. У 23-му виборчому окрузі, інтереси якого представляю, ані Прилісненська, ані Любешівська об’єднана територіальна громади не отримали у розпорядження землі, хоча й це було передбачено відповідною Постановою Кабінету Міністрів. Через дії Держгеокадастру наділи також не можуть отримати й учасники АТО/ООС», – розповіла Ірина Констанкевич.

«Звертаюся до Вас, пане Тарасе (заступник Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, – ред.), і до уповноваженого представника Президента з тим, щоб надати правову оцінку діям Держгеокадастру, залучивши правоохоронні органи для розслідування. Держгеокадастр на Волині перейшов усі межі закону. Констатую це від імені усіх волинських народних депутатів», – зауважила парламентар.

Представник Держгеокадастру пояснив, що, мовляв, ОТГ не отримали землі, бо всі документи щодо них вилучив Луцький міськрайонний суд, адже тривають судові спори. Заступник міністра у відповідь зазначив, що схеми «кишенькових рішень судів» використовуються не вперше. «Чому земля на Волині не передається в ОТГ? Відповідь дуже проста – волинська земля багата корисними копалинами. Криміналітет, який «зрісся» тут з усіма державними структурами, блокує роботу органів місцевого самоврядування. Бо комусь тут потрібен сапропель, комусь бурштин, а комусь пісок чи ще щось. Тому ми хочемо передбачити законом право голови ОТГ разом із громадою вирішувати питання щодо передачі земель», – зазначив Тарас Висоцький. Довідково. У травні цього року речник управління Держгеокадастру в області Сергій Дмитрук у коментарях ЗМІ пояснював, що процес передачі землі волинським ОТГ затягується через технічні причини.

Читайте новини на нашій сторінці у Facebook

bottom of page