top of page

ДОСЛІДЖЕННЯ ГАСТРОСПАДЩИНИ УКРАЇНИ



Народна депутатка Ірина Констанкевич, членкиня групи «Партія «За майбутнє» долучилася до підсумкової конференції «Дослідження гастро спадщини України: традиції гостинності та культура приготування страв як основи для розвитку креативних індустрій регіонів», організованої Українським центром культурних досліджень.


«Тема гастроспадщини є актуальною для України. У нас є потужні традиції гостинності та смачна кухня, що об’єднує багато культурних чинників народів, які мешкали і мешкають на території України. На сьогодні ми до кінця не уявляємо гастрономічний потенціал наших громад, який має перетворитись на потужний культурно – туристичний ресурс розвитку наших регіонів», - переконана Ірина Мирославівна.


Кращий спосіб познайомитися з країною - це скуштувати на смак .

● Обговорили економічні, культурні, туристичні можливості гастроспадщини України.


Загальнодержавний і регіональний аспект гастрономічної історії. Зокрема, важливість розвитку гастрофестивалів, ярмарків у контексті децентралізації.


● презентували 3 стартапи ( один із Волині, Турійщина)


У підсумку - буде створено інтерактивна гастрокарта України, методичні рекомендації щодо створення гастростартапів. Ірина Мирославівна подякувала пані Ірині Френкель за важливу інформацію і можливість подальшого практичного застосування.



bottom of page