top of page

«Завдяки кінематографу можемо довести, що Україна – в числі сучасних держав», – Ірина Констанкевич


Ухвалення законопроекту 1058, яким вносяться зміни до Закону «Про державну підтримку кінематографії в Україні» дає шанс відродити український кінематограф, завдяки якому свого часу Україна прославилася на весь світ. Таку позицію озвучила з трибуни Верховної Ради народний депутат, член депутатської групи «За майбутнє» Ірина Констанкевич.

«Така можливість для українського кіно була 100 років тому. У 20-х роках минулого століття українське кіно в особі Олександра Довженка, Юрія Яновського, Майка Йогансена, Олекси Слісаренка показало світу, що Україна як нація відбулася. Тепер є можливість ще раз продемонструвати, що ми в числі сучасних європейських держав», – зазначила депутат.

Верховна Рада підтримала відповідний законопроект, яким пропонується законодавчо уточнити умови та порядок надання державної субсидії для повернення частини кваліфікованих витрат, здійснених іноземним суб’єктом кінематографії при виробництві кінофільму в Україні.

Як ідеться у пояснювальній записці проекту закону, пропоновані в ньому зміни мають сприяти залученню інвестицій та розвитку інфраструктури кіновиробництва в Україні.

Читайте новини на нашій сторінці у Facebook

bottom of page