top of page

ЗАКОНОПРОЄКТ ПРО ПРОФОСВІТУ - ЗАКОНОПРОЄКТ МОЖЛИВОСТЕЙ



Сьогодні на засіданні Ради з питань розвитку професійної (професійно-технічної) освіти презентували напрацьований робочою групою на базі профільного комітету ВРУ законопроєкт «Про професійну освіту та професійне навчання».

Народна депутатка Ірина Констанкевич, членкиня групи «Партія «За майбутнє» назвала цей законопроєкт «вікном можливостей». Можливостей не лише профосвіті вийти на новий рівень, головне - економіці відновитися через наповнення ринку праці якісними спеціалістами.

Ірина Констанкевич зазначила: «Найголовніше, що пропонуємо і що вкрай необхідно - це державна субвенція на профосвіту, яка знаходиться на обласних бюджетах».

Без цього закон не запрацює. Під час виступу парламентарка наголосила лише на одній ключовій умові - ринок праці потребує сучасного кваліфікованого робітника, фахівця, спеціаліста - але сучасного навченого на новому обладнанні!

«Вікно можливостей може й так і не відкритися. Адже, щоб виплатити стипендію учням закладів профтехосвіти з бюджету Волинської області треба додатково 70 млн грн. Вдвічі більше аніж у 2021р.!!!» - наголосила Ірина Констанкевич.

Народна обраниця подякувала усім колегам з робочої групи, хто дев’ять місяців щоденно по 3 години працював над законопроєктом і голові підкомітету народній депутатці Ользі Коваль за якісну, фахову роботу.

«Дякую колегам із Політичної партії «ЗА МАЙБУТНЄ», спільно з якими було напрацьовано і внесено законопроєкт «Про професійну освіту» у 2019 р. На його основі постав новий консолідований варіант.

Працюємо далі», - підсумувала Ірина Мирославівна.

bottom of page