top of page

ЗАСІДАННЯ КОМІТЕТУ ВРУ З ПИТАНЬ ГУМАНІТАРНОЇ ТА ІНФОРМАЦІЙНОЇ ПОЛІТИКИ: ПРО ГОЛОВНЕ


● Обговорили законопроєкт №5002 про внесення змін до Закону України «Про бібліотеки і бібліотечну справу». Вирішили рекомендувати ВРУ включити законопроєкт до порядку денного п’ятої сесії IX скликання Верховної Ради України та прийняти у першому читанні за основу.

За законопроєктом №5002 оновлюємо термінологію, пропонується сучасна класифікація бібліотек, закріплюються норми, які визначають завдання державних бібліотек та передбачаються механізми для збереження мережі бібліотек.

«Важливо законодавчо прописати чітке фінансування бібліотек за рахунок коштів із Державного бюджету, способи утворення публічних бібліотек, обслуговування соціально незахищених верств, статус дитячих та юнацьких бібліотек», - зазначила народна депутатка Ірина Констанкевич.

Ірина Констанкевич зазначила: «До другого читання готуємо правки, які поетапно будемо узгоджувати разом із робочою групою з даного законопроєкту».

● Розглянули законопроєкт №5205 про внесення змін до Закону України «Про театри і театральну справу» щодо створення додаткових умов для забезпечення професійного розвитку творчих працівників театрів. Вирішили рекомендувати ВРУ включити законопроєкт до порядку денного п’ятої сесії IX скликання Верховної Ради України та прийняти у першому читанні за основу.

Законопроєкт уможливить створити додаткові передумови для професійного розвитку художнього та артистичного персоналу театру шляхом надання можливості скористатися творчою відпусткою без збереження заробітної плати на строк, визначений у контракті індивідуально з кожним професійним творчим працівником.

● Проєкт Постанови №5286 про встановлення Всеукраїнського Дня відповідальності людини вирішили рекомендувати ВРУ включити законопроєкт до порядку денного п’ятої сесії IX скликання Верховної Ради України та прийняти в цілому.

Метою Постанови є створення умов для якісного перетворення українського суспільства та всіх його членів у контексті розуміння та підвищення рівня відповідальності, а також вшанування пам’яті великого українця – Богдана Дмитровича Гаврилишина, автора «Декларації відповідальності людини».

bottom of page