top of page

ЗАСІДАННЯ КОМІТЕТУ ВРУ З ПИТАНЬ ГУМАНІТАРНОЇ ТА ІНФОРМАЦІЙНОЇ ПОЛІТИКИ: ПРО ГОЛОВНЕ


Під час засідання Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики заслухали Орисю Демську, голову Національної комісії зі стандартів державної мови щодо готовності до проведення іспитів на рівень володіння державною мовою для держслужбовців.

● Хто складає іспит?

Лише ті особи, які ВПЕРШЕ претендують на обрання чи призначення на посади держслужбовців або претендують на посади вищої категорії; особи, які мають намір набути громадянство України.

● Як відбуватиметься іспит?

Іспит комп’ютеризований і відбуватиметься за допомогою інформаційної автоматизованої системи іспитування на рівень володіння державною мовою.

Народна депутатка Ірина Констанкевич подякувала за значну роботу з підготовки до іспиту і поцікавилася в Орисі Демською щодо кількості бажаючих складати мовний іспит, а також, чи передбачена можливість здавати іспит повторно, якщо особа з певних причин не з’явилася на тестування; чи оприлюднені зразки тестів для підготовки до іспиту.

До слова, 16 липня 2021 року набуває чинності норма про те, що кожен претендент на посаду в органах державної влади або місцевого самоврядування має складати іспит на рівень володіння українською мовою.

bottom of page