top of page

ЗАСІДАННЯ КОМІТЕТУ З ПИТАНЬ ГУМАНІТАРНОЇ ТА ІНФОРМАЦІЙНОЇ ПОЛІТИКИ: ПРО ГОЛОВНЕ


Підтримали проєкт Постанови про відзначення пам’ятних дат і ювілеїв у 2022 та 2023 роках.


Від вересня збирали пропозиції до постанови про відзначення пам'ятних дат та ювілеїв у 2022-2023 роках. Загалом із колегами Підкомітету з питань національної та культурної пам‘яті опрацювали понад 1 100 пропозицій, які й склали основу Постанови.


«Новація нашої Постанови - сформували перелік пам‘ятних дат та ювілеїв на 2023 рік. Деякі дати вимагають у своїй підготовці довшого часового люфту: для прикладу видання творів чи ремонтно-реставраційні роботи будівель», - розповіла народна депутатка Ірина Констанкевич, членкиня групи «Партія «За майбутнє».


вирішили рекомендувати ВРУ підтримати за основу законопроєкт №5546 про тимчасове включення програм загальнонаціонального багатоканального (цифрового) мовлення з використанням радіочастотного ресурсу до складу універсальної програмної послуги для забезпечення інформаційної безпеки населення в районі відсічі збройної агресії Російської Федерації.


Ірина Констанкевич переконана: Важливо забезпечувати інформаційну безпеку населення у селах, селищах, містах, районах та областях, де утворені військово-цивільні адміністрації.


Вирішили рекомендувати ВРУ включити законопроєкт №6287 до порядку денного шостої сесії та підтримати за основу.


Що пропонується законопроєктом?


● державна субвенція на оренду книгарень;

● сертифікати дітям, молоді на безкоштовне придбання книг.


Ухвалення законопроєкту дасть потужний поштовх зростанню українського книжкового ринку. Число книгарень за 5 років зросте щонайменше в 4-5 разів – до 800-1000, при цьому мережа книгарень пошириться й на невеликі містечка, покривши всю Україну.


У Різному Ірина Констанкевич порушила питання про необхідність Комітетського контролю що фільмів, на які виділяються державні кошти. Мова йшлася про фільм Хачіка Васіляна «Мій юний принц».


До народної обраниці надходять численні звернення та скарги щодо неприпустимості державного фінансування виробництва й виходу фільму.


У сюжеті фільму присутній гомосексуальний контекст з використанням християнської символіки та алюзій на твори біблійної тематики.



bottom of page