top of page

ЗАСІДАННЯ КОМІТЕТУ З ПИТАНЬ ГУМАНІТАРНОЇ ТА ІНФОРМАЦІЙНОЇ ПОЛІТИКИ: ПРО ОСНОВНЕ


Під час засідання Комітету народні депутати обговорювали законопроєкт №4107 про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення незалежності Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

Попередньо на підкомітеті з питань інформаційної політики було обговорено понад 500 поправок і напрацьовано консолідований варіант законопроєкту.

Народна депутатка Ірина Констанкевич вважає: «Дискусійним на сьогодні лишається кілька норм, зокрема питання заробітних плат Нацради, апарату. Бо Нацрада як державний регулятор - це не тільки 8 членів, а й усі 240 працівників апарату. Запропонована авторами законопроекту норма про збільшення втричі зарплат від зарплат Кабміну, суперечить чинному законодавству. Моя позиція, якщо говоримо про підвищення оплати праці , то маємо пам‘ятати й про тих, хто формує гуманітарну сферу в нашій державі: науковці, письменники, музиканти, бібліотекарі, загалом працівники культурної сфери і медійники, журналісти Суспільних каналів. Пропорційно піднімаємо і їм.»

Ірина Констанкевич запропонувала до плану роботи Комітету тримати на контролі питання сфери культури в контексті децентралізації, потрібно реагувати на необґрунтовану реорганізацію та ліквідацію закладів культури. Адже, на адресу комітету надходять численні звернення від закладів мистецької освіти, будинків культури про їх скорочення.

Цей напрямок має стати генеральним у 2021 році під час планування круглих столів, виїзних засідань, обговорень та наших законодавчих ініціатив.

bottom of page