top of page

КОРОНАВІРУС: ЧОМУ САМОУСУВАЮТЬСЯ ВІД ВИРІШЕННЯ ПИТАНЬ?


Народна депутатка Ірина Констанкевич з командою відвідали Любешівську центральну районну лікарню. Там на них уже на вулиці чекали обурені медики.

Санітарні умови для медичних працівників - відсутні. Дівчата-медсестри ділять вбиральню разом із корона-хворими, а приміщення для душових кімнат за більше як півроку корона-кризи не відремонтовані. І керівництво лікарні ніяк не реагує. Як зазначив головний лікар: «якщо досвідчені медики, то зможуть себе вберегти і не захворіти». Це безвідповідальність, це - злочинна байдужість.

«Питання доплат медпрацівникам також не вирішене. Бо тут їх не бачили, а тільки чули про 300% надбавок, які передбачені законом. Від 31 травня 2020 року, відколи є хворі у Любешівській ЦРЛ, тобто вже 5 місяців, медики не отримують ніяких доплат. У червні з місцевого бюджету були виділені кошти на доплату. Цю проблему повинен вирішувати головний лікар, Міністерство охорони здоров‘я, очолюване Максимом Степановим. Така позиція посадовців обурює. Чому не захищають і не підтримують тих, хто на передовій в боротьбі із хворобою? З колегами партії «За майбутнє» таку бездіяльність Міністра Степанова засуджуємо і вимагаємо його відставку», - прокоментувала Ірина Констанкевич.

bottom of page