top of page

КІВЕРЧАНИН - ЧЕМПІОН ОБЛАСТІ З БОЧЧА


Нещодавно відбувся чемпіонат області з бочча серед осіб з ураженням опорно-рухового апарату.


Ківерцівську громаду на чемпіонаті представляли Зінчук Тарас та Гущик Павло.


Народна депутатка Ірина Констанкевич разом із помічником Віктором Лисюком привітали хлопців, вручили подяки та премії. Подякували за яскравий приклад сили духу та волю до перемоги.


Гущик Павло здобув перемогу та зайняв Перше місце й отримав запрошення до складу обласної збірної Волинської області для участі у Чемпіонаті України, який відбудеться 24-28 квітня 2021 року в м.Одеса.


Чемпіонат Волині з бочча серед осіб з ураженнями опорно-рухового апарату проходив у Ковелі. У змаганнях взяли участь команди з Ковельської, Ківерцівської, Любомльської Голобської, Ратнівської, Турійської, Сошичненської територіальних громад.


Довідково:


Бочча – паралімпійський вид спорту для людей з найтяжчими порушеннями опорно-рухового апарату. Це спортивна гра на точність, яка поєднує в собі такі види спорту, як: більярд, керлінг і боулінг. З 1984 року входить до програми Паралімпійських ігор.


Найпершого застосування набула для реабілітації людей з важкими формами церебрального паралічу. Згодом до цієї гри долучилися гравці з іншими порушеннями опорно-рухового апарату – міопатіями та пошкодженнями хребта.


bottom of page