top of page

ЛЕСЯ УКРАЇНКА НАДИХАЄ ДО ТВОРЧОСТІ


У Луцьку відзначали переможців всеукраїнського конкурсу витинанки «Мереживні вірші», який присвячено 150-річчю від дня народження Лесі Українки.

Понад 90 робіт надіслали на конкурс із 10 областей України. Найбільше - з Волині. І не дивно. Адже саме Волинь так органічно причетна до життя та таланту видатної поетеси. Волинь - це той духовний світ, з яким Леся жила усе життя.

Народна депутатка Ірина Констанкевич зазначила: «Усі роботи такі витончені, делікатні, піднесені, особливі.»

Ініціатором виставки є викладачка кафедри образотворчого мистецтва та дизайну факультету культури і мистецтв ВНУ імені Лесі Українки Галина Вахрамеєва. Це вже не вперше, коли вона організовує творчі проєкти, які спонукають до творчої самореалізації школярів, молодь. Сердечно дякую Галині Вахромеєвій, завідувачу кафедри образотворчого мистецтва та дизайну, Дмитру Авраменку за підтримку, збереження і примноження народної творчості, ректору університету Анатолію Цьосю за ще один дарунок до ювілею Лесі Українки.

Витинанки можна буде побачити у Галереї мистецтв у Луцьку з 26 лютого до 7 березня. Долучайтеся до витонченого та вишуканого мистецтва витинанки! Насолоджуйтеся !!!

bottom of page