top of page

«Переговори з урядом і міністерствами щодо проекту Держбюджету-2020 року будуть категоричними»


Народні депутати, які представляють інтереси Волині у Верховній Раді, наполягають на врахуванні волинської тематики, збільшення розміру видатків на соціальні потреби у Державному бюджеті на 2020 рік.

Про це сьогодні під час свого виступу на сесії Волинської обласної ради повідомила народний депутат України Ірина Констанкевич. За словами Ірини Констанкевич, нардепи внесли свої пропозиції щодо збільшення розмірів освітньої та медичної субвенцій.


Що стосується останньої, парламентарі пропонують збільшити фінансування на забезпечення лікування хворих на цукровий діабет, з нирковою недостатністю, тих, які страждають на орфанні (рідкісні) захворювання, потребують трансплантації чи лікування за кордоном.

«Окрім того, ми почули волинських аграріїв, які зверталися до нас, і в своїх пропозиціях до Держбюджету на наступний рік передбачили підтримку низки аграрних програм, зокрема: здешевлення кредитів для селян, підтримку тваринництва, зберігання та переробки сільськогосподарської продукції, підтримку сільськогосподарського національного виробника та інші», - зазначила Ірина Констанкевич.

Народний депутат наголосила, що на вирішення проблемного питання з обмілінням озера Світязь, проблематики Шацьких озер, у Держбюджеті-2020 пропонували передбачити 33 мільйони гривень. Однак, на жаль, уряд цю пропозицію не врахував. Так само не почули у Кабміні й низки інших соціально-важливих вимог нардепів. Ірина Констанкевич запевнила, що переговори з урядом і міністерствами щодо проекту Держбюджету-2020 року будуть категоричними, а позиція волинських нардепів послідовною. Додамо, що проект Держбюджету-2020 у другому читанні розглядатимуть вже наступного тижня. Ірина Констанкевич подала до проекту Держбюджету 27 індивідуальних правок (з яких враховано 13) та 161 правку разом із колегами депутатської групи «За майбутнє» (з яких частково враховано 72).

Читайте новини на нашій сторінці у Facebook

bottom of page