top of page

ПЕРСПЕКТИВИ ЗАПРОВАДЖЕННЯ НУЛЬОВОГО ПДВ


У Торгово-промисловій палаті України відбулося публічне обговорення законопроєкту №7023 щодо зниження ПДВ на продукти та комунальні послуги. У заході взяли участь автори законодавчої ініціативи з депутатської групи «Партія «За майбутнє», експерти-економісти, представники української харчової промисловості та народні депутати з інших фракцій парламенту.


Серед ключових питань, які були винесені на обговорення:


● які ризики загрожують українським виробникам та споживачам у зв’язку з планами ЄС запровадити спеціальні пільгові ставки;


● як запровадження «нульового» ПДВ на продукти зможе захистити людей і підприємців у цій ситуації;


● чому законопроєкт № 7023 важливо ухвалити негайно, не «забалакуючи» та не ускладнюючи процес ухвалення альтернативними законопроєктами.


Як наголосив один з ініціаторів законопроєкту, лідер партії «ЗА МАЙБУТНЄ» Ігор Палиця, Україні потрібен економічний патріотизм, щоб українська продукція вигравала у конкурентній боротьбі на внутрішньому та зовнішньому ринках.


Наш аграрний сектор переважно відправляє за кордон зерно, овочі та фрукти, де вони переробляються та створюють додатковий ВВП для інших країн. Ми маємо це нарешті змінити. Україна повинна почати захищати своє, боротися за своє, щоб наша продукція вигравала конкуренцію на внутрішньому та зовнішніх ринках.


Законопроєктом №7023 передбачається зниження ставок ПДВ на продукти харчування до 0% та на комунальні послуги до 7%.


Це дасть можливість зберегти конкурентоспроможність українських виробників в умовах запровадження на території ЄС «нульового» ПДВ на продукти з 1 липня 2022 року.

bottom of page