top of page

ПИТАННЯ ТАРИФІВ ТА СУБСИДІЙ ПОТРІБНО ВИРІШУВАТИ КОМПЛЕКСНО


В ефірі телеканалу «Еспресо» народна депутатка Ірина Констанкевич говорила про тарифи і не лише:

- Ірина Констанкевич задекларувала позицію депутатської групи «Партія «ЗА МАЙБУТНЄ» щодо тарифного питання. «Ми вимагаємо скасування підняття тарифів і річного мораторію ( а не лише на час карантину) на будь-які рішення уряду щодо підвищення комунальних тарифів; повернення пільгового тарифу до 100 кВт електроенергії. І повернення пільг мешканцям 30-ти кілометрової зони АЕС», - наголосила народна обраниця.

Ірина Констанкевич зазначає: «Є проблеми загальноукраїнські, а є й регіональні. Це, зокрема, пільги на електроенергію для жителів 30-ти кілометрової зони ризику АЕС. На 23 окрузі маємо зону Рівненської АЕС. Численні звернення від депутатського корпусу та жителів Маневицької, Прилісненської ОТГ доводять нагальність, актуальність та необхідність вирішення питання. Тому цю проблему включили до проєктів постанов, депутатських запитів».

Ірина Констанкевич додає: «До усього комплексу проблем, які створив уряд, додається питання субсидій. Планованих коштів у бюджетів не вистачить на покриття потреб соціально незахищених людей. Та й шлях цей далеко не оптимальний, адже в підсумку ці кошти осядуть в кишенях фірташів, ахметових, прибутки та зарплати працівників НАК НАФТОГАЗ сягнуть мільйонів.

Де взяти гроші на субсидії? Шляхів чимало. Чому б не почати з коштів, які передбачені на фінансування партій.

Як зазначається у дослідженні громадського руху «ЧЕСНО» на фінансування НАЗК у 2021 році передбачено 1,144 млрд гривень. Частину цих коштів, 697 млн, спрямують на фінансування парламентських партій. Майже половину коштів усього бюджету держфінансування партій (49,6%), а це 345,8 млн грн отримає «Слуга народу».

Постає питання до монобільшості: а чому б не використати ці видатки як ресурс на субсидії? А заодно подумати, як комплексно вирішувати питання із пенсіями та пристойними зарплатами.»

bottom of page