top of page

ПРАЦЮЄМО НА МАНЕВИЧЧИНІ


Народна депутатка Ірина Констанкевич разом із представниками відділів освіти, культури, соціального захисту обговорили низку гострих питань:

● забезпечення громади шкільними автобусами. На разі їх є 12, але є гостра необхідність збільшити кількість автобусів для опорних закладів. Будемо готувати відповідне звернення та на умовах співфінансування забезпечувати придбання школярам транспорт. Раніше довозили дітей, які живуть за 3 і більше кілометрів від школи, тепер же довозитимуть тих, хто живе далі, ніж 2 кілометри.

● оптимізація мережі закладів освіти та фінансування шкіл-ліцеїв із місцевого бюджету. Через те, що густота населення є низькою, то важко забезпечити на паралелі 4 повноцінних класів у ліцеї. Тому потрібно шукати компромісні варіанти.

● виплата компенсацій лікарям за проведення медоглядів призовної молоді у війсккоматах. Голова Маневицької ОТГ Олександр Гаврилюк зазначив, що щорічно з місцевого бюджету виділяється 300 000 тис грн на виплати медикам. Про таку проблему почули вперше. Готуємо відповідне депутатське звернення.

● перспективи професійно-технічної освіти в Маневичах в контексті реформи децентралізації та освітньої реформи, які нові спеціальності можна відкривати

Ірина Констанкевич зауважила: «Реформа децентралізації в кожній громаді відбувається по-своєму. Є як типові проблеми, так і індивідуальні. Чимало завдання та зобов’язань переходить до органів місцевого самоврядування об’єднаних територіальних громад. Тому разом із керівництвом громади шукаємо варіанти, аби забезпечувати мешканцям Маневиччини гарантовані конституцією державні послуг».

bottom of page