top of page

ПРО АКТУАЛЬНЕ



В ефірі «12» телеканалу народна депутатка Ірина Констанкевич обговорювала наступне:


- всеукраїнський локдаун.


Народна депутатка Ірина Констанкевич не вважає за доцільне запроваджувати всеукраїнський локдаун.


Передусім це пов‘язано із економічними чинниками. Загальнодержавний локдаун матиме негативні наслідки для малого і середнього бізнесу, який терпить колосальні збитки, а рівень безробіття стрімко зростає.


Ірина Констанкевич підтримує комбіновану модель карантинних обмежень: запровадження карантинних заходів, залежно від епідеміологічної ситуації у конкретному регіоні.


На думку народної обраниці загальнодержавна вакцинація та достатня кількість вакцини слугують тими факторами, котрі могли б обмежити збільшення кількості хворих на COVID-19.


- додаткове фінансування санаторію «Дачний», що на Ківерцівщині.


Під час робочого візиту на Ківерцівщину народна депутатка Ірина Констанкевич відвідала санаторій «Дачний» у селі Жабка. Це єдиний заклад в області для реабілітації дітей з інвалідністю.


Обласного фінансування на утримання санаторію недостатньо. Ірина Констанкевич переконана, що має бути багатоканальне фінансування: кошти державного бюджету, лікувальні та реабілітаційні пакети НСЗУ, а також місцева влада має підтримувати заклад фінансово.


Народна обраниця повідомила, що голова Ківерцівської громади Олександр Ковальчук готовий співфінансувати утримання закладу. У санаторії проходять реабілітацію діти й з інших територіальних громад Волині. Тому буде проведена консультація з головами ТГ щодо залучення додаткових коштів для належного функціонування та здійснення реабілітації для дітей з інвалідністю.


Довідково:


У Волинській області серед медичної реабілітації потребує понад 2900 дітей з інвалідністю, пов’язаної з паталогією нервової системи, опорно-рухової системи та вродженими аномаліями розвитку.


Санаторій «Дачний» надає комплекс реабілітаційних заходів для понад 1000 дітей.


bottom of page