top of page

ПРО МІЗЕРНІ ЗАРПЛАТИ МЕДСЕСТРАМ ТА НАБОЛІЛЕ ГОВОРИЛИ НА «АВЕРСІ»



Гідні зарплати медсестрам та усім медичним працівникам, пільгова тарифна політика держави та День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни: про це та інше говорили під час телеефіру на «АВЕРС».

12 травня відзначається Всесвітній день медичної сестри. Дата обрана в день народження Флоренс Найтінґейл – британської медсестри та організаторки медсестринської справи.

Народна депутатка Ірина Констанкевич у телеефірі привітала медсестер із професійним святом, подякувала за їх непросту працю, людяність та відданість своїй справі.

14 травня будемо вперше в Україні будемо відзначати День пам'яті українців, які рятували євреїв від нацистів під час Другої світової війни. Цю пам'ятну дату запровадили постановою Верховної Ради України у лютому 2021 року.

Станом на 1 січня 2020 року держава Ізраїль відзначив 2 659 громадян України званням «Праведника народів світу» за порятунок євреїв під час Другої світової війни. Живих наразі лише 20 громадян України. На Волині кількість праведників - 117.

Україна посідає четверте місце у світі за кількістю удостоєних цих високих звань.

«Вшанування пам’яті українців, які рятували євреїв, це символічний жест вдячності за мужність і героїзм, це відзнака за гуманізм та альтруїзм, це і черговий урок пам’яті, про людську взаємопідтримку у часи непростих випробувань у боротьбі з нацизмом. Це ще один крок до формування на державному рівні концепції пам‘яті», - переконана Ірина Констанкевич.

bottom of page