top of page

ПІДВИЩЕННЯ ЗАРОБІТНИХ ПЛАТ ВАРТО РОЗПОЧАТИ З ВЧИТЕЛІВ, ЛІКАРІВ ТА ВИХОВАТЕЛІВ САДОЧКІВ, - ІРИНА КОНС


Народний депутат Ірина Констанкевич обурена ініціативою Генерального прокурора Руслана Рябошапки, який закликає підвищити заробітну плату районним прокурорам.

«А коли вже підвищать зарплату вчителям, хоча б до рівня районних прокурорів? Щоразу коли приходить новий прокурор він намагається підвищити заробітну плату підлеглим, а вчителям та лікарям заробітної плати ніхто так і не підняв, то одні живуть на три тисячі, а іншим п’ятнадцяти не вистачає. Заробітну плату треба підвищувати, але розпочинати потрібно з вчителів, лікарів та вихователів у дитячих садочках», - наголосила нардеп.

Ірина Констанкевич порадила представникам центральної влади поїхати в села і побачити як там живуть люди, адже там ніхто достеменно не знає як живуть пересічні українці, а вони живуть дуже бідно.

«Я би порадила Руслану Рябошапці подивитися скільки заробляє вчитель, працівник садочка, позашкілля, культури і найголовніше лікарі, які тягнуть на собі оцю медичну реформу і не розуміють, куди вона прийде», - підкреслила Ірина Констанкевич.

Нагадаємо, що Генеральний прокурор Руслан Рябошапка планує підняти зарплати районних прокурорів до зарплат районних суддів. Рябошапка планує підвищити зарплати прокурорів з 12 до 15 прожиткових мінімумів, а також врегулювати розмір премій.

Читайте новини на нашій сторінці у Facebook

bottom of page