top of page

ПІДНЯТТЯ ТАРИФІВ – ГЕНОЦИД УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ

Депутати Волинської обласної ради звернулися до Президента, Уряду та парламенту з протестом проти зростання тарифів для населення. Відповідний документ ухвалили під час третьої позачергової сесії.

Дякую колегам, що вони солідарні з людьми щодо підняття тарифів на комунальні послуги.


Обурює, що це ріщенння Уряд прийняв у і так скрутний час для держави. Адже кількість безробітних зросла на 14%. Вже зараз люди 66,1 мільярда гривень боргують за комунальні послуги. Та замість продуманих кроків задля підтримки країни, Уряд в січні запропонував нове підвищення. Це геноцид, бо подужати такі тарифи українці не зможуть. На ці основні моменти звернула увага вчора під час свого виступу в облраді.


Народна депутатка Ірина Констанкевич разом з колегами з депутатської групи «Партія «За майбутнє» та представниками нашої політичної сили у всіх областях України висловлюють солідарну позицію щодо цього питання.


«Ми не приймаємо такі дії, а пропонуємо ввести мораторій на підняття цін і встановити економічно обґрунтовані тарифи з врахуванням збитків. Ми вважаємо, що в країни є резерви – у газосховищах є 23 млрд кубів дешевого газу. Натомість на субсидії коштів немає. Окрім того мешканців 30-кілометрової зони поблизу АЕС позбавили 30% знижки за електроенергії, яка була передбачена саме для таких територій.


І Уряд, і Президент вкотре не дотримали свого слова. Вони кажуть, що не хочуть сваритися з МВФ. Але хочу нагадати, що найголовніше – не посваритися з рідним українським народом!» - наголосила Ірина Констанкевич.


Подібне звернення уже прийняли депутати Маневицької селищної ради. Готується позачергове засідання й в інших радах територіальних громад Волині. 18 січня свою позицію щодо підняття тарифів висловлюватиме також і Луцька райрада.


Народна обраниця зазначає: «14 січня разом з однодумцями ми вже зареєстрували у парламенті Проект Постанови про вжиття невідкладних заходів спрямованих на повернення пільгового тарифу на електроенергію для населення за перші 100 кВт год. Номер документу – 4590».


bottom of page