top of page

СЛУЖБА ПІДТРИМКИ ЖЕРТВ ДОМАШНЬОГО НАСИЛЬСТВА У КАМЕНІ-КАШИРСЬКОМУ


Під час засіданні постійної комісії з питань бюджету, фінансів та цінової політики депутати Волинської обласної ради погодили проєкт розпорядження голови ОДА «Про розподіл субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам на 2021 рік».

Зокрема, на створення і фінансування центру для жертв домашньої тиранії у Камені-Каширському буде спрямовано понад пів мільйона гривень

Голова бюджетної комісії Орест Маховський , помічник народної депутатки Ірини Констанкевич, членкині групи «Партія «За майбутнє» зауважив, що керівництво та депутати обласної ради відстоювали необхідність створення таких спеціалізованих служб безпосередньо у територіальних громадах.

«Особа, яка постраждала від насильства, далеко не завжди має можливість дістатися з віддалених населених пунктів до обласного притулку, а відтак вона залишається наодинці зі своєю проблемою. Тішить те, що відразу кілька волинських громад проявили активність і подали увесь необхідний пакет документів до Мінсоцполітики на фінансування і тепер можуть створити такі центри допомоги, тим самим наближуючи цю важливу соціальну послугу до тих, хто її потребує», - зазначив Орест Георгійович.

Виділені кошти будуть спрямовані Волинському обласному центру соціально-психологічної допомоги на придбання предметів першої необхідності, комп’ютерної та офісної техніки, а також на закупівлю автомобіля, який дозволить організувати роботу ще й мобільних бригад соціально-психологічної допомоги.

Раніше народна депутатка Ірина Констанкевич скеровувала депутатський запит до Міністра соціальної політики Марини Лазебної, аби були передбачені державних коштів для облаштування центру соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі.

Уряд виділить субвенцію у сумі 537, 911 тис грн на відкриття у місті Камінь-Каширський центру для людей, які постраждали від домашнього насилля, заявила народна депутатка Ірина Констанкевич.

Камінь-Каширська громада також співфінансуватиме відкриття притулку.

bottom of page