top of page

СТРАТЕГІЯ РЕСТАВРАЦІЇ ОЛИЦЬКОГО ЗАМКУ




В Олиці провели круглий стіл, на якому обговорили плани з реконструкції Олицького замку.

В обговоренні з ініціативи народної депутатки Ірини Констанкевич взяли участь голова обласної ради Григорій Недопад, заступник голови Волинської ОДА Ігор Чуліпа, депутати облради Орест Маховський, Юрій Ройко, Ігор Лех, голова Луцької районної ради Олександр Омельчук, ректор Волинського національного університету імені Лесі Українки Анатолій Цьось, ректор Луцького національного технічного університету Ірина Вахович, директор Волинського краєзнавчого музею Оксана Важатко та голова Олицької ТГ Олександр Прендецький, а також інші представники зацікавлених сторін.

Народна депутатка Ірина Констанкевич під час круглого столу повідомила, що спільно з колегами питанням реставрації історичної пам‘ятки Олики займаються із 2016 року.

Під час заходу:

- окреслили план роботи, аби відродити історико-культурну пам‘ятку;

- обговорили подальші дії щодо того, аби включити Олицький замок у перелік об‘єктів, які фінансують за рахунок програми «Велика реставрація». На законодавчому рівні робота вже проведена - зареєстровано законопроєкт №5551, за яким передбачається створити бюджетну програму для фінансування реставрації та ремонтів на пам‘ятках культури, що перебувають у комунальній власності; на місцевому рівні має бути підготовлена проєктно-кошторисна документація та фінансова експертиза;

- обговорили питання підвищення туристичного потенціалу селища. 28 червня в Олиці стартуватиме туристичний сезон, відбудуться культурні та наукові заходи.

Олика має стати справжнім туристичним магнітом, локацією, яка притягуватиме науковців, освітян, школярів й туристів не тільки з України а й з-за кордону.

bottom of page