top of page

ТАРИФНІ ПИТАННЯ - РОЗУМІННЯ У ВЛАДИ ВІДСУТНЄ


Під час позачергового засідання ВРУ, яке ініціювала депутатська група «Партія «ЗА МАЙБУТНЄ» було розглянуто низку проєктів Постанов щодо зменшення тарифів.


Проєкти Постанов - НЕ ПІДТРИМАЛИ. Партія «Слуга народу» вкотре проігнорувала вирішення суспільно важливих питань та показала, що пріоритетом НЕ є український народ, що можна дозволяти і надалі зубожіти громадянами України.


  • Проєкт Постанови №4590 про вжиття невідкладних заходів спрямованих на повернення пільгового тарифу на електроенергію для населення за перші 100 кВт год.


Проєктом Постанови пропонується: доручити КМУ невідкладно повернути пільговий тариф на електроенергію для населення за перші 100 кВт год і встановити його в розмірі 0,90 грн. за 1 кВт год з ПДВ.


  • Проєкт Постанови №4609 про звернення до Кабінету Міністрів України щодо скасування необґрунтованого збільшення вартості енергоносіїв та введення мораторію терміном на 1 рік на підвищення тарифів на енергоносії.


Постановою пропонується невідкладно запровадити мораторій терміном на 1 рік на дію всіх постанов КМУ та НКРЕКП, якими з 1 січня 2021 року було підвищено тарифи на газ та його доставку, електроенергію, опалення та гарячу воду, та не допускати протягом одного року прийняття таких рішень.


  • Проєкт Закону №4576 про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання окремих питань у сфері метрології, надання житлово-комунальних послуг та захисту прав споживачів.


Законопроєкт розроблено з метою удосконалення норм і положень чинного законодавства, що регулюють відносини між споживачами комунальних послуг та надавачами комунальних послуг; з метою уникнення порушення Україною взятих на себе міжнародних зобов’язань та гармонізації законодавчих актів з актами законодавства Європейського Союзу, а також досягнення високих стандартів громадського обслуговування та захисту прав споживачів.


  • Проєкт Постанови №4587 про звернення до Кабінету Міністрів України щодо вжиття невідкладних заходів з метою зниження ціни на електричну енергію та тарифів на послуги розподілу природного газу.


Постановою рекомендується Уряду спільно з НКРЕКП вчинити дії, спрямовані на зниження цін (тарифів) на послуги газопостачання побутовим споживачам шляхом запровадження державного регулювання оптово-відпускної ціни на газ, а також регулювання рівня рентабельності послуг суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність з розподілу природного газу газорозподільною системою, з одночасним встановленням граничного (максимального) розміру ціни (тарифу) на послуги розподілу природного газу.


З депутатами групи «ЗА МАЙБУТНЄ» обурені позицією монобільшості.


bottom of page