top of page

ТЕРМІН ТРАНСФОРМАЦІЇ САНАТОРНИХ ШКІЛ ПРОДОВЖЕНО НА РІК


Парламентарі підтримали законопроєкт №5138-1 про внесення змін до п. 3 розділу Х «Перехідні та прикінцеві положення» Закону України "Про повну загальну середню освіту" щодо розширення можливостей для трансформації освітньої мережі та захисту прав учасників освітнього процесу за основу.


Який позитив законопроєкту?


  • відтерміновується трансформацію санаторних шкіл на рік - до 1 липня 2022 року;


  • передбачається зобов’язати засновників погоджувати в Міністерстві освіти і науки проєкти рішень про ліквідацію та реорганізацію санаторних та спеціальних шкіл, а також навчально-реабілітаційних центрів.


Співавтор законопроєкту народна депутатка Ірина Констанкевич вважає, що питання трансформації мережі важливе та складне для суспільства. Деякі місцеві громади успішно трансформували навчальні заклади, але є такі, де закривають спеціальні та санаторні школи. Тому альтернативний законопроєкт - це компромісне рішення.


Довідково:


За оперативною інформацією органів управління освітою державних обласних адміністрацій станом на 25.02.2021 у 8 областях із 21 області, у яких діють санаторні школи, прийняті рішення обласних рад щодо трансформації 18 санаторних шкіл на ліцеї та гімназії, які почнуть функціонувати у новому статусі з 1 липня 2021 року. Рішення по трансформації 19 закладів знаходяться на стадії підготовки, по 28 закладам рішення ще не прийнято.


bottom of page