top of page

У ЛУЦЬКУ ВРУЧИЛИ ЛІТЕРАТУРНУ ПРЕМІЮ ІМЕНІ ІВАНА КОРСАКА


Традиційно 15 вересня, у день народження відомого волинського письменника Івана Корсака в Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків відбулася церемонія нагородження лауреата літературної премії імені нашого славного земляка. Цьогоріч лауреаткою літературної премії імені Івана Корсака стала казкарка, журналістка родом з Чернівецької області Зірка Мензатюк за повість для підлітків «Як я руйнувала імперію».

Ця книга стала чи не першою спробою поговорити з дітьми про тоталітаризм. У книзі «Як я руйнувала імперію» йдеться про останні роки радянської імперії. Як жили радянські люди? І чого прагнули? Герої повісті — підлітки, що дружать, сваряться, хуліганять, часом навіть вдаються до чарів, а при тому опиняються у вирі суспільних змін. Читач зрозуміє, чому були неминучими й наступні потрясіння, що їх зазнала Україна. Чому розвалився Радянський Союз? І — найголовніше — хто його розвалив?

Народна депутатка Ірина Констанкевич, членкиня групи «Партія «За майбутнє» також завітала привітати лауреатку.

«Чималій частині парламенту не зайве було би познайомитися з доробком Івана Корсака, оскільки дехто з парламентарів не знає, хто такий Липинський. Іван Феодосійович не тільки знав, любив, досліджував історію України і рідного краю, але й неймовірно цікаво і захоплююче про неї оповідав у своїх творах. А ще, і це рідкість серед письменництва, він щедро ділився своєю творчістю, влаштовуючи презентації книг студентству і школярам та роздаровуючи видання бібліотекам», - звернулася до присутніх народна депутатка Ірина Констанкевич.

bottom of page