top of page

ФОРУМ МОРАЛЬНО-ДУХОВНОГО ВИХОВАННЯ У ЗАКЛАДАХ ОСВІТИ


Народна депутатка Ірина Констанкевич долучилася до всеукраїнського форуму «ОСВІТА, БАЗОВАНА НА ЦІННОСТЯХ».

У Форумі взяли участь представники церков, громадських організацій, народні депутати України, освітяни, міжнародні експерти.

Мета Форуму:

- інтеграція духовних і моральних цінностей в освіту;

- формування ідеалу виховання особистості та його практичного впровадження;

- сприяння формуванню цілісного світогляду дитини.

«У сучасному світі питання відродження духовних та християнських цінностей, морально-етичного виховання лишається актуальним. Шлях до формування духовно-моральних цінностей у молоді завдання не лише для освітян, науковців, духовенства, а й законотворців, батьків», - зазначила під час виступу Ірина Констанкевич

В умовах децентралізації необхідно посилювати інформаційно-роз’яснювальну роботу у закладах освіти щодо важливості виховання на духовних і моральних засадах майбутніх громадян України.

Що вирішили?

Рекомендувати Всеукраїнській Раді Церков, релігійним організаціям, представникам закладів освіти на місцях активно сприяти впровадженню викладання курсів духовно-морального спрямування у закладах освіти, зокрема програм, спрямованих на належну підготовку молоді до подружнього життя, виховання відповідального материнства і батьківства.

Довідково:

нині лише 13,8% школярів України охоплено викладанням курси духовно-морального спрямування, спостерігається тривожна тенденція щодо скорочення обсягів такого викладання, що обумовлює пошук необхідних заходів з метою зупинення цього негативного процесу і збільшення охоплення учнів викладанням вказаних курсів.

bottom of page