top of page

ЧИ БЕЗПЕЧНО НАВЧАТИСЯ В УКРАЇНСЬКИХ ШКОЛАХ?


Про безпеку дітей у навчальному просторі та стрілянину в Казані говорила народна депутатка Ірина Констанкевич в ефірі телеканалу «Еспресо».

Сьогодні важливо створювати безпечне освітнє середовище в закладах освіти. На законодавчому рівні питання безпеки частково врегульовується Законом «Про освіту». Проте, саме місцева влада повинна забезпечувати механізми задля захисту дітей у закладах освіти.

Позитивні приклади заходів із гарантування безпеки дітей в закладах освіти вже є. Так у Кропивницькому школах були встановлені камери відеоспостереження. У дитячих садках обласних центрів обладнують камерами відеонагляду та тривожними кнопками. На 23 окрузі народної обраниці у двох дитсадках Любешівської ТГ були також встановлені камери відеонагляду.

«Коли ми говоримо про безпеку дітей у дитсадках, школах, то це питання не лише гарантування виконання законодавчих норм. Необхідний і фінансовий ресурс, аби місцева влада мала змогу створювати в закладах освіти безпечні умови для навчання», - зазначила Ірина Констанкевич.

Ірина Констанкевич додала: «Зважаючи на те, що у світі активізуються такі негативні явища серед дітей та учнів як насильство, кібертретирування, булінг, то питання безпеки дітей у школах лишається актуальним. Ситуація, що трапилася днями в Казані є сигналом щодо посилення охорони та заходів безпеки у школах».

Що трапилось в Казані?

У вівторок, 11 травня, у школі міста Казань в російській республіці Татарстан 19-річний Ільназ Галявієв влаштував стрілянину. Хлопець наприкінці квітня отримав дозвіл на зберігання зброї. В результаті стрілянини загинуло дев‘ять осіб. Кількість постраждалих - понад 20 осіб.

bottom of page