top of page

Чому на Маневиччні школярі не харчуються??

Безоплатне харчування дітей-чорнобильців гарантоване чинним законодавством. Утім, ця вимога часто не виконується через довготривалі тендерні процедури. Діти місяцями не отримують гарячих обідів через свідоме затягування, а то й скасування закупівель продуктів.

Народна депутатка Ірина Констанкевич наголосила: «І таку ситуацію знову маємо на Маневиччині. Управлінням соцзахисту населення Маневицької РДА було оголошено та укладено договір про закупівлю послуг з харчування учнів освітніх закладів, розташованих на територіях радіоактивного забруднення, потерпілих від Чорнобильської катастрофи на 2020 рік. Проте протягом квітня-вересня цього року надання послуг так і не відбулося, а договір з виконавцем було розірвано.»

Проблема полягає у тому, шо учасники процедури закупівлі не завжди сумлінно і вчасно виконують умови та надають послуги. А проведення торгів займає понад два місяці, за умови відсутності скарг. І в цей період бюрократичних баталій страждають, в першу чергу, ДІТИ.

Саме тому потрібно змінювати проведення тендерних процедур на законодавчому рівні. Таку пропозицію висловила у своєму депутатському запиті Ірина Констанкевич, скерованому до прем‘єр-міністра Дениса Шмигаля, міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігорю Петрашку та міністру соціальної політики Марині Лазебній. Народна обраниця вимагає, щоб її законодавчі пропозиції були враховані. З 2017 Ірина Констанкевич послідовно відстоюю права дітей, які проживають на забруднених ЧАЕС територіях.


bottom of page