top of page

ЩО РОБИТИ З 1000 ГРН ВІД ПРЕЗИДЕНТА?


В ефірі телеканалу «НАШ» народна депутатка Ірина Констанкевич, членкиня групи «Партія «За майбутнє» обговорила останню ініціативу Президента України

Учора президент України Володимир Зеленський заявив, що кожен, хто отримає два щеплення від коронавірусу, отримає від держави тисячу гривень.

За ці кошти можна буде придбати абонемент у спортзал, відвідати кінотеатр, театр, музей, концертний зал чи виставковий центр. Звичайно заохочувати громадян до щеплення потрібно. Зрештою, ми бачимо, що такі практики є за кордоном і в окремих містах України. АЛЕ є чимало але…щодо механізмів реалізації.

«Вважаю, що заохочення для вакцинованих мало бути більш продуманим та логічним. Чому? Бо ця ініціатива не працюватиме для багатьох категоріях українців: пенсіонерів, жителів сільських територій, які не завжди мають доступ до інтернету, не усі є власниками смартфонів…», - розповіла Ірина Констанкевич.

Парламентарка додала: «Я вважаю, що більш доцільним було б дати можливість людям кожному особисто визначати, на що витрати 1 тис гривень, чи на борг за комуналку, чи на ліки, чи продукти харчування, а можливо, і для візиту в кіно…».

«З колегами депутатської групи «Партія «За майбутнє» вважаємо, що більш доцільно було скерувати ці кошти на нагальні потреби і продумати механізми їх скерування ( пенсійна картка, до прикладу, чи стипендіальна)», - підсумувала Ірина Мирославівна.

bottom of page