top of page

ЯКОЮ МАЄ БУТИ МИСТЕЦЬКА ОСВІТА?


Сьогодні відбулося чергове засідання комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Верховної ради України. Участь у засіданні взяла і перший заступник голови комітету, народний депутат України Ірина Констанкевич.

У ході зустрічі були обговорені цілий ряд питань, зокрема, проект Закону «Про державну підтримку кінематографії в Україні», про підкомітети Комітету Верховної ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики та їх персональний склад, про план роботи Комітету на період другої сесії Верховної ради України ІХ скликання.





Також на комітеті було розглянуто питання розвитку мистецької освіти, ініціатором якого стала народний депутат Ірина Констанкевич.

«Сьогодні  на засіданні Комітету я ініціювала розгляд дійсно гострого питання про мистецьку освіту. Мистецька освіта нині зазнає істотних змін, а її подальше існування потребує конструктивного розгляду та серйозного професійного підходу. Такий конструктив можна вибудувати залучивши до обговорення усіх необхідних для гармонійного впровадження мистецької освіти у життя країни представників. Саме тому питання потрібно обговорювати в контексті спільного засідання комітетів з питань гуманітарної та інформаційної політики, з питань освіти, науки та інновацій, з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування та бюджетного комітету. Мистецька освіта є важливою ланкою культурного життя. Нею охоплено понад 35 тисяч викладачів та кілька сотень тисяч учнів.   Суспільний резонанс, який викликало дане питання свідчить про те, що владою спільно з представниками громадськості повинно бути вибудувано чітке бачення форми повноцінного існування мистецької освіти».

Народні депутати підтримали ініціативу Ірини Констанкевич, а тому розгляд відбудеться уже на найближчих засіданнях.

Ще одною подією цього дня, присвяченою мистецькій освіті стала підсумкова конференція пілотного проєкту упровадження освітніх програм у мистецьких школах «Крок у майбутнє», у якій народний депутат взяла участь. 

«Поряд із сучасними та потрібними нововведеннями важливо у цьому питанні не пройти «точку неповернення. Не потрібно руйнувати те, що десятки років відпрацьовували та що довело свою ефективність. Ми маємо стати на захист наших дітей, які відвідують мистецькі школи», - зауважила Ірина Констанкевич.

Читайте новини на нашій сторінці у Facebook

bottom of page