top of page

Ірина Констанкевич: «Сільська освіта перебуває ще в позаминулому столітті»


Школи, де немає достатньої кількості комп’ютерної техніки, а подекуди – і санвузлів, куди дітям треба доїхати, але відсутні й автобуси, й дороги… Про проблеми освітньої галузі в інтерв’ю парламентському телеканалу «Рада» розповіла народний депутат від групи «За майбутнє» Ірина Констанкевич.

«Сільська освіта перебуває навіть не у двадцятому, а ще у дев’ятнадцятому столітті. Це школи, які обладнані, в кращому випадку, одним комп’ютерним класом на 200 учнів, це проблема санвузлів на вулиці, це проблема доїзду. І, до речі, в нинішньому бюджеті шкільні автобуси вже не будуть фінансуватися», – прокоментувала Ірина Констанкевич.

Щоб створення так званих освітніх центрів, передбачених реформою галузі, вирішило ситуацію, потрібно виконати, принаймні, три умови, переконана депутат.

По-перше, забезпечити транспортом, по-друге, виділити кошти на ремонт доріг місцевого значення. І по-третє, організувати групи продовженого дня, організувавши для дітей гаряче харчування.

«Якщо цього не буде зроблено, діти потерпатимуть у соціальному плані, а все це позначиться на їхньому здоров’ї», – наголосила Ірина Констанкевич.

Читайте новини на нашій сторінці у Facebook

bottom of page