top of page

ЛУЦЬКІ МЕДЗАКЛАДИ ХОЧУТЬ ВИКЛЮЧИТИ З ПЕРЕЛІКУ «КОВІДНИХ»


Національна служба здоров‘я України має намір виключити Волинську обласну клінічну лікарню, Тимчасовий інфекційний госпіталь при Луцькому клінічному пологовому будинку та Луцьку міську клінічну лікарню з переліку закладів, що надають допомогу пацієнтам хворим на COVID-19.

Про таке абсурдне й необдумане рішення НСЗУ говорила народна депутатка Ірина Констанкевич в ефірі телеканалу «АВЕРС».

«Кожен медзаклад Волинської області ще на початку пандемії продемонстрував оперативність та професіоналізм у реагуванні на виклики коронавірусу, які у 2020 році постали перед усіма лікарнями. Без державної підтримки та за рахунок місцевих коштів, благодійників, спонсорів медпрацівники Волинської обласної клінічної лікарні, Тимчасового інфекційного госпіталю та Луцької міської клінічної лікарні невтомно працювали й врятували десятки людських життів», - наголосила Ірина Мирославівна.

Ірина Констанкевич розповідає, що єще й інша проблема, пов‘язана із опорною лікарнею її 23 округу. Відповідно до програми Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво» 7 медзакладів Волині, які визначені опорними було модернізовано, серед яких й Камінь-Каширська центральна районна лікарня. Передбачалося також нове діагностичне обладнання. Камінь-Каширська ЦРЛ усі відповідні документи для отримання комп‘ютерного томографа (КТ) підготувала, подала, проте рішення про передачу КТ ігнорується на рівні міністерства.

Ірина Констанкевич наголосила, що вже готує депутатські звернення, аби з‘ясувати усі обставини.

На території Волинської області пропонується лишити опорними для надання допомоги хворим на коронавірус три заклади: Ковельське міськрайонне територіальне медичне об’єднання, Волинська обласна інфекційна лікарня, Луцька центральна районна лікарня.

Комментарии


bottom of page