top of page

ГОЛОВНЕ З ПАРЛАМЕНТСЬКОЇ РОБОТИ




Народна депутатка Ірина Констанкевич розповіла що проголосували парламентарі у Верховній Раді України.

 

З позитивного:

 

- У ВРУ слухали виступ прем’єр-міністра Нідерландів Марка Рютте, який висловив повну підтримку Україні та пообіцяв й надалі допомагати нашій державі у війні з росією🇳🇱🇺🇦

 

- Сьогодні політична партія «Опозиційна платформа – За життя» (ОПЗЖ) офіційно припинила свою діяльність у Верховній Раді.

 

Проголосували у другому читанні:

 

● законопроєкт №7269, який регулює особливості здійснення повноважень органів місцевого самоврядування в умовах воєнного стану, спрощує процедуру прийняття кадрових рішень.

 

● законопроєкт №7264, який зменшує бюрократичне навантаження на аграріїв.

 

Законопроєктом спрощуються фітосанітарні вимоги при експорті, імпорті та переміщенні продукції рослинного походження територією України; передбачається можливість оформлення фітосанітарного сертифіката в електронній формі.

 

● законопроєкт №7282, яким створюються можливості для забезпечення житлом громадян, які втратили його внаслідок агресії рф.

 

● законопроєт №3774, яким удосконалено механізм протидії рейдерству. Тепер Мін'юсту має право забороняти проведення реєстраційних дій на період розгляду скарги.

 

Проголосували у першому читанні:

 

● законопроєкт №7284, який покращує умови роботи працівників соціального захисту та надає можливість перебувати на службі громадян, які не пройшли медкомісію .

 

● законопроєкт №5371, яким запроваджується договірний режим трудових відносин у сфері малого і середнього бізнесу.

bottom of page