top of page

ЗАСІДАННЯ КОМІТЕТУ ВРУ З ПИТАНЬ ГУМАНІТАРНОЇ ТА ІНФОРМАЦІЙНОЇ ПОЛІТИКИ: ПРО ГОЛОВНЕ




Народна депутатка Ірина Констанкевич звітує про те, що вирішили рекомендувати Верховній Раді України підтримати під час засідання Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики.

 

● у другому читанні законопроєкт №7200 щодо представництва деяких дітей під час ведення в Україні воєнного стану.

 

Законопроєкт доповнено нормою: «військові/військово-цивільні адміністрації мають право на призначення законного представника дітям, які знаходились на цілодобовому перебуванні у дитячих закладах та під час дії надзвичайного або воєнного стану в Україні підлягають евакуації».

 

● за основу і в цілому законопроєкт №7345 щодо особливостей повноважень Нацради під час війни.

 

Зокрема, пропонується передбачити для Нацради особливу процедуру застосування санкцій до телерадіокомпаній під час війни.

 

● за основу і в цілому законопроєкт №7332 щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) проти представників Російської православної церкви.

 

Діяльність певних представників РПЦ спрямована на підрив територіальної цілісності України, суверенітету держави, поглиблює міжцерковні та міжконфесійні конфлікти.

 

● ініціювали проведення слухань у Комітеті на тему: «Про протидію загрозам національній безпеці, що створюють релігійні організації, керівні центри яких знаходяться на території держави-агресора».

 

● підтримали ініціативу Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів про спільне проведення 15 червня 2022 року комітетських слухань на тему: «Захист прав і свобод громадян України, які перебувають на території держав — членів ЄС та інших держав як тимчасово переміщені особи внаслідок збройної агресії Російської Федерації».

 

bottom of page