top of page

"Молодший спеціаліст" отримав друге життя


Сьогодні у сесійній залі проголосували за законопроект  "Про внесення змін до Закону України “Про вищу освіту” щодо освітньо-кваліфікаційного рівня “молодший спеціаліст”.

Згідно  з законом “Про вищу освіту”, що набув чинності 6 вересня 2014 року, останній прийом на здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста відбувся 2016 року. Таким чином, вступ до вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації  у 2017 році на освітньо-кваліфікаційний рівень “молодший спеціаліст” був заблокований законодавством. Це  питання об'єднало депутатів, незалежно від їхніх політичних поглядів.  І тепер коледжі та профтехучилища продовжать навчати спеціалістів, які потрібні державі.

На думку депутата від УКРОПу Ірини Констанкевич професійно-технічна галузь – надважлива, особливо для Волині. Адже робітничі професії в аграрній сфері користуються популярністю, це дійсний спосіб заробити на життя. Машиністи, трактористи, маляри-штукатури – важкі, але популярні для області спеціалізації. Дуже потрібні  професії сфери обслуговування. Випускники волинських коледжів та профтехучилищ, вищих професійних училищ працюють на престижних місцях роботи, здобувають успіхи. Тож прийняття змін до закону - ще одна освітянська перемога. 


21 березня 2020р.

Comments


bottom of page