top of page

БЕЗ ПЕНСІЇ, ЛІКАРЯ ТА АВТОБУСА. ЧИМ СЬОГОДНІ ЖИВУТЬ МЕШКАНЦІ СЕЛА ВИТУЛЕ?


Сьогодні під час робочого візиту до Любешівського району народний депутат Ірина Констанкевич побувала у селі Витуле.  Маленьке село, що налічує триста жителів, однак проблем тут не менше як у інших.

Найбільше люди нарікають на пенсійну реформу, адже важко пропрацювавши все життя та маючи по 30-40 років стажу сьогодні заледве зводять кінці з кінцями.

«Я не голосувала і не підтримую цю так звану пенсійну, бо ті надбавки це просто знущання з людей, стаж не враховано, а праця селян зведена нанівець», - переконана Ірина Констанкевич.










Ще однією проблемою жителів села Витули є відсутність ФАПУ, а до найближчого медпункту 3 кілометри. На допомогу односельчанам завжди приходить місцева фельдшерка, яку нещодавно звільнили, проте жінка не відмовляє нікому.

Неабияким випробуванням для жителів стало відсутність автобусного сполучення, адже місцеві перевізники відмовляються заїзджати в село, адже це нерентабельно.

Присутній на зустрічі помічник Ірини Констанкевич, депутат Любешівської селищної ради Сергій Неймарк пообіцяв взяти це питання під особистий контроль та озвучити депутатський запитна сесії селищної ради

Переймаються селяни і заїжджими орендарями, які орендують у них землю. Ірина Констанкевич наголосила, що у земельних питаннях потрібно бути дуже обережними, щоб не сталося так, що ця земля перейшла у чужі руки.

Водночас парламентар розповіла, що міністерство юстиції має намір створити інститут так званих державних уповноважених, які будуть матимуть право переписувати землю, однак не нестимуть за це відповідальності.

Багато нарікань у селян і на роботу місцевої влади, яка зовсім забула про людей. Ірина Констанкевич пообіцяла, що жодне із звернень людей не залишиться буз уваги.

До слова за підтримки народного депутата Ірини Констанкевич в селі Витуле зроблено чимало добрих справ, зокрема встановлено автобусну зупинку, придбано меблі для місцевої школи.

У планах спільними зусиллями облаштувати майданчик для місцевих дітлахів.

Читайте новини на нашій сторінці у Facebook

bottom of page