top of page

ВИШИВАНКА ДЛЯ УКРАЇНЦІВ - СИМВОЛІЗУЄ НАЦІОНАЛЬНУ ЄДНІСТЬ, - ІРИНА КОНСТАНКЕВИЧ


Сьогодні, 17 травня, відзначають День вишиванки – свято, яке покликане зберігати і популяризувати одвічні народні традиції. Традиційно День вишиванки святкують щороку в третій четвер травня. Свято започаткували студенти факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.


«Хочу привітати всіх сьогодні з Днем вишиванки, це дуже гарна ініціатива, що народжувалась в студентському середовищі. Хотілося б, щоб такі ініціативи мали послідовний характер. Сьогодні вишиванка, до прикладу, стала «проїзним квитком» в метро, але тільки на двох станціях і з 8 до 11 ранку. Чому так мало? І відразу згадується вислів, що треба любити Україну до глибини своєї кишені. Тому я закликаю тих, хто пропонує такі ініціативи, бути послідовним і зробити так, щоб це було для всіх та дійсно утверджувало патріотичну ідею», - наголосила Ірина Констанкевич в ефірі телеканалу «Рада».


Парламентар переконана, що вишиванка для українців – могутній символ благополуччя в родині, а свято вишиванки символізує національну єдність. Цікаво, що у цей день вишиванки вдягають не лише жителі України, а й навіть скульптури. Наприклад у Львові вишиванками вже традиційно прикрашають скульптури, що вінчають фонтани на площі Ринок, а в Києві – пам’ятник Либіді та засновникам української столиці на Майдані Незалежності.

Читайте новини на нашій сторінці у Facebook

Comments


bottom of page