top of page

ВШАНУВАННЯ ПАМ‘ЯТІ ДІТЕЙ У СТРАШНІЙ ВІЙНІ ТИСЯЧОЛІТТЯ



Верховна Рада України підтримала Постанову №5343 «Про вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України». 308 голосів «ЗА».

Про що Постанова?

Мета Постанови - вшанування на державному рівні в Міжнародний день дітей — безневинних жертв агресії – пам’ять дітей, які загинули внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України.

Під час виступу у ВРУ народна депутатка Ірина Констанкевич зазначила, що група «Партія «За майбутнє» підтримує Постанову.

Разом із тим парламентарка наголосила, що потрібно подбати й про фізичне, моральне, соціальне здоров‘я дітей, які зараз проживають на Сході.

Депутатська група «Партія «За майбутнє» наполягатиме на годині запитань до уряду, аби Міністерство соціальної політики, очолюване Мариною Лазебною, подбало про комплексний захист дітей.

Довідково:

Починаючи з 2014 року, через російську збройну агресію на території деяких областей, зокрема Донецької та Луганської областей, загинуло більше 240 дітей, ще 56 пропали безвісти, отримали поранення і травми, за даними різних джерел, від 167 до понад 500 малолітніх громадян України.

bottom of page