top of page

Громада села Раків Ліс хоче новий дитсадок та стадіон


Зустрічі, спілкування, особистий прийом виборців в окрузі  – один із найважливіших напрямків у роботі народного депутата України Ірини Констанкевич.  Чергова така розмова відбулася наприкінці березня у с. Раків Ліс Камінь-Каширського району. Громаду села представляло більше як півсотні виборців, серед них - депутати сільської ради, керівники установ. Був присутній на зустрічі і голова Камінь-Каширської районної ради Віктор Сус (також член цієї громади).

Сільський голова найчисельнішої громади на Волині (до децентралізації) Володимир Ніщик  озвучив два найважливіших питання – проблеми дошкільного виховання у населеному пункті та будівництво стадіону. Вислухавши селян, Ірина Констанкевич висловила думку, як вирішити проблему із нестачею місць для дошкільнят. Щонайперше, громаді належить виділити місце для забудови та виготовити проектно-кошторисну документацію для зведення нового закладу або ж реконструкції того, що існує. Далі – процес погодження фінансування об’єкта з районною й обласною адміністраціями. Лише тоді можна розраховувати на кошти державного бюджету.

Щодо будівництва спортивного об’єкта, то вже в квітні, відповідно до клопотання сільської ради, можна очікувати виділення 100 тисяч гривень за поданням народного депутата України. Завдання місцевої влади – знайти інші джерела співфінансування. До прикладу, якщо місцеві жителі самі візьмуться за виконання робіт, або ж  частину коштів залучать  з сільського або районного бюджету.

Багато запитань у залі звучало щодо виплати заборгованості пенсій відповідно до рішень судів, перерахунок надбавок за стаж, виділення земельних ділянок в громаді, будівництва ліній електромереж для новобудов, допомоги на лікування. Майже усі керівники бюджетних установ, які прийшли на зустріч, нарікали на слабку матеріальну базу їхніх закладів.

Comments


bottom of page