top of page

ДОЦІЛЬНО ЗРЕАЛІЗОВАНІ ПРОЄКТИ ПРИЛІСНЕНСЬКОЇ ОТГ


Про Прилісненську ОТГ Маневицького району народна депутатка Ірина Констанкевич говорила в ефірі телеканалу «Аверс» з головою громади Ігор Терещенко та депутатом Волиснької обласної ради Іваном Кричиком.

Будівництво Карасинської школи - це приклад розумного і доцільно зреалізованого проєкту. Збудована за кошти місцевого бюджету Прилісненської ОТГ, як і дитячий садочок (170 тис гривень) в селі Галузія, і відремонтований будинок культури в селі Городок (близько 400 тис гривень). Це приклад того як можна і треба працювати голові. «Адже для небажання - 1000 причин, а для бажання - 1000 можливостей», - зазначає Ірина Констанкевич.

«Умови в школі були жахливі, холодні класи. Діти не могли навчатися в повноцінних класах. На реконструкцію школи, з добудовою 8 класних кімнат було залучено кошти інфраструктурної (понад 3 млн гривень) та освітньої субвенції (2,3 млн гривень)», - ділиться Ігор Терещенко. Тепер діти в школі повноцінно здобуватимуть знання, а не хвороби!

Ірина Констанкевич переконана, що не часто буває, коли пообіцяв голова і зробив. Було важко повірити, що це можна релазіувати і за такий короткий термін. «Але бачимо, коли визначено правильний напрямок, коли чітко розставлені пріоритети і щонайважливіше, коли є БАЖАННЯ, то цілком реально реалізовувати будь-які проєкти. Карасинська школа – це мрія і вона здійснилася», - каже нардеп.

Іван Киричик був також залучений до реконструювання школи, допомагав в скеровуванні коштів з обласного бюджету. «Навчався в Карасиньскій школі, опалення було пічне, приміщення практично не прогрівалося. В осінньо-зимовий період вчитися було неможливо. Пригадую, коли нардеп Ірина Констанкевич мала зустріч з жителями Карасина, то ми всі разом «вимагали школу», а пізніше всі разом були залучені до робіт, аби мати нормальний навчальний заклад. Сьогодні вчителі і батьки променяться, бо нарешті є нормальне приміщення», - розповів Іван Киричик.

Ігор Терещнко вважає, що не потрібно чекати поки держава виділить кошти, а може і не виділить зовсім, потрібно брати ситуацію в свої руки, розраховувати самих на себе і вміло використовувати всі можливості. Коли голови бачать в пріоритеті громаду і працюють на неї, тоді за такими громадами майбутнє та стабільність нашої країни.

bottom of page