top of page

ДРУГИЙ ЕТАП КОНКУРСУ «З УКРАЇНОЮ В СЕРЦІ» СТАРТУВАВ У ЛУЦЬКУ


Сьогодні в Арт-галереї Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» стартував другий етап конкурсу декоративно-прикладного мистецтва «З Україною в серці», ініційований народним депутатом Іриною Констанкевич. На першому етапі були представлені понад триста робіт юних умільців з Камінь-Каширського, Любешівського, Маневицького та Ківерцівського районів.

Для виставки у другому етапі за оцінками кваліфікованого журі були відібрані кращі роботи. Вироби переможців другого етапу будуть представлені у Києві та США.

На виставці експоновані роботи з різних видів декоративно-ужиткового мистецтва: вишивки, ткацтва, гончарства, художньої кераміки, писанкарства, витинанки, лозоплетіння, плетіння з рогози, кореня сосни, соломоплетіння, художньої обробки сіна, народної текстильної ляльки, розпису на склі, різьблення по дереву, декоративного розпису.



Голова журі конкурсу «З Україною в серці» Галина Вахрамєєва розповіла, що сьогодні до Луцька з’їхалась переможці першого етапу, роботи яких, за рішенням журі визнані найкращими.


Протягом кількох днів діти матимуть можливість працювати зі справжніми майстрами декоративно-прикладного мистецтва та стати професіоналами у своїй справі.

Народний депутат України, ініціатор конкурсу «З Україною в серці» Ірина Констанкевич зауважила: його особливість у тому, що він об’єднує цікавих і творчих людей.


«Дуже приємно, що ми з вами вкотре зустрічаємося в Арт-галереї. Це творчий осередок, творча оаза в центрі Луцька. Тут концентруються найяскравіші проекти нашого міста, об’єднується багато цікавих творчих людей. На виставці «З Україною в серці» представлені ті роботи, що роблять нас винятковою і водночас невід’ємною частиною нашої України. Сподіваюся, що фінальні роботи будуть не менш унікальними», - наголосила нардеп Ірина Констанкевич.

Старт другого етапу супроводжувався незвичайною святковою атмосферою, піснями та танцями, а тим часом  учасники конкурсу готувалися до творчих занять з майстрами народної творчості.

Comments


bottom of page