top of page

«ДІТИ» КОЛИШНІХ РЕГІОНАЛІВ НЕ ХОЧУТЬ РОЗРИВАТИ ВІДНОСИНИ З РОСІЄЮ, - ІРИНА КОНСТАНКЕВИЧ


17 вересня президент України  Порошенко підписав указ про припинення договору дружби між Україною та Росією.

Петро Порошенко підписав указ, який припиняє дію договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною та РФ. Цьому передувало доручення від президента Міністерству закордонних справ підготувати необхідний пакет документів для розірвання договору. А коли документи були підготовленні, пропозицію підтримали на засіданні РНБО.

Раніше у РФ вже відреагували на рішення офіційного Києва розірвати угоду про дружбу. Російське МЗС висловило занепокоєння таким рішенням та зазначило, що українська влада демонструє готовність з легкістю руйнувати відносини між країнами. Окремо у відомстві згадали про «багатовікове спільне минуле, тісні духовні, культурні та родинні зв'язки між Україною та РФ».

«Питання денонсації дружби із Росією треба було розглядати вже давно, адже мати будь-які відносини з країною-агресором неприпустимо. Існує законопроект поданий президентом, а також два альтернативних. Вони в суті своїй подібні, але відмінні термінами щодо продовження цієї дружби. УКРОП про припинення дружби з Росією говорить вже понад рік», - зауважила Ірина Констанкевич.

Нардеп наголошує, що варто припинити дипломатичні відносини з країною-агресором, припинити торгівлю і і багато іншого, що потрібно було зробити ще тоді, коли розпочалася війна. Це рамкова угода про дружбу, яка включає в себе близько ста договорів, які потрібно розривати

«Має бути спільна позиція Міністерства закордонних справ, Міністерства оборони, профільного комітету і на четвертому році війни припинити відносини з країною-агресором», - обурюється народний депутат.

Парламентар переконана, що розривати відносини з Росією не бажають лише «діти» колишніх регіоналів, які сьогодні зорганізувалися в Опозиційний блок і продовжують бути «п’ятою колоною» Кремля.

Вже сьогодні Верховна Рада ухвалила проект закону про припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство з Росією з 1 квітня 2019 року. За відповідне рішення проголосували 277 депутатів. Законопроект, внесений президентом Петром Порошенком, передбачає припинення договору після завершення 10-річного терміну з дня його останнього продовження.

Читайте новини на нашій сторінці у Facebook

bottom of page