top of page

ЗАСІДАННЯ КОМІТЕТУ ВРУ З ПИТАНЬ ГУМАНІТАРНОЇ ТА ІНФОРМАЦІЙНОЇ ПОЛІТИКИ: ПРО ГОЛОВНЕ


Під час засідання Комітету Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики ухвалили наступне:

- підтримали внесення змін до додатка до Постанови Верховної Ради України «Про відзначення пам’ятних дат і ювілеїв у 2021 році».

У чому була необхідність внесення змін?

На адресу Комітету надійшла низка додаткових пропозицій, їх було 10, з відзначення ювілеїв університетів та видатних постатей.

Робоча група розглянула та опрацювала усі пропозиції, узгодила з існуючими документами та винесли пропоновану редакцію на засідання Комітету.

- вирішили рекомендувати ВРУ підтримати проєкт Постанови №5455 щодо розробки і затвердження державної програми оздоровлення та відпочинку дітей.

У 2020 році, через пандемію більшість дитячих закладів оздоровлення та відпочинку взагалі не працювали і невідомо, чи зможуть вони розпочати свою роботу у поточному році, оскільки річний простій поставив їх у скрутне матеріальне становище.

Проєкт Постанови допоможе забезпечити прийняття державної програми оздоровлення та відпочинку дітей; відновити на належному рівні регуляторну функцію держави у сфері дитячого оздоровлення та відпочинку.

- вирішили рекомендувати ВРУ ухвалити законопроєкт №5506 «Про корінні народи України» в першому читанні за основу та в цілому.

Метою законопроєкту є визначення правового статусу корінних народів України та встановлення правових гарантій на повне володіння всіма правами людини і основоположними свободами осіб, що належать до корінних народів України.

Comments


bottom of page