top of page

Засідання Комітету з питань гуманітарної та інформполітики: що розглядали?


Вчора відбулося засідання Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики.

Народна депутатка Ірина Констанкевич звернулася до колег щодо необхідності висловлення позиції Комітету щодо Держстандарту базової середньої освіти.


"Проєкт Державного стандарту базової середньої освіти демонструє нерозуміння особливостей мовно-літературної галузі. Літературний компонент (це і українська, і зарубіжна літератури) у ній становить не більше 10 %. Внаслідок такої «новації» учні будуть позбавлені можливостей естетичного, пізнавального розвитку. Це також призведе до примітивізації освітнього процесу.

Література і мова — це не тотожні поняття. Література — це не лише ілюстрація до вивчення мови. Література — це духовний, історичний, творчий код нації", - зазначила Ірина Констанкевич.


Також під час засідання комітету:

- Вирішили законопроект “Про медіа” відправити на повторне перше читання. Щодо цього документу Комітет провів чимало консультацій з українськими та європейськими фахівцями, а, відповідно, й отримав нові слушні пропозиції.

- Розглянули кілька важливих соціальних законопроектів: щодо спрощення процедури розгляду судових справ про усиновлення дитини; щодо посилення відповідальності за правопорушення у сфері обігу та вживання тютюнових виробів.

Comments


bottom of page